Kansalaisaloite 6281

Kotitalousvähennys etäyhteydellä tehdystä tietokonehuollosta


 

Allekirjoita aloite

Kun tietokoneelle tehdään asennus/huolto joko asiakkaan tai hänen vanhempiensa kotona tai vapaa-ajan asunnolla, siitä saa kotitalousvähennyksen. Kun täsmälleen sama työ tehdään etäyhteyden kautta, työ tulkitaan puhelinkonsultaatioksi eikä siitä voi saada vähennystä. Tämän aloitteen tarkoitus on saada molemmat työsuoritukset samanarvoisiksi.
 

ALLEKIRJOITA ALOITE TÄSTÄ

 

 

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Eikö erityisesti kriisiaikana olisi tärkeää, että valtio saa verotuloja? Ajoitus on huono.

- Jos tietokoneen asennus- tai huoltotyöllä ei ole akuuttia kiirettä, kriisiaikana työ voidaan helposti lykätä tulevaisuuteen. Näin on varsinkin silloin, jos heti tilatessa joutuu maksamaan koko summan ja tulevaisuudessa tilatessa voisi saada alennusta. Kotitalousvähennyksen suuruus vuonna 2020 on 40% työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Tämä on merkittävä alennus jo pienestäkin työmäärästä.

Kun siis työsuoritus voidaan tehdä heti ja saadaan etäyhteydelläkin tehdystä työstä vähennys, kaikki osapuolet hyötyvät. Työntekijä saa töitä, asiakas saa verohelpotuksen ja valtio saa verotuloja. Jos työ siirretään hamaan tulevaisuuteen, pahimmassa tapauksessa asiakas ratkaisee ongelman esimerkiksi harmaan talouden kautta ja näin sekä vastuullinen työntekijä että valtio jäävät molemmat ilman tuloja.

 

Miksi esityksessä huolto on rajattu vain kotikoneisiin? Etäyhteyden voisi ottaa vaikka lomareissulla.

- Kyseessä on kotitalousvähennystä koskevan lainsäädännön muuttaminen. Kotitalousvähennysoikeus koskee muiltakin osin vain asennus-, korjaus- ja siivoustöitä, joita suoritetaan asiakkaan tai hänen vanhempiensa käyttämässä vakituisessa asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

 

 

 

Taustatietoja kansalaisaloitteesta

Tämä kansalaisaloite ei ole saanut mitään tukea ulkopuolisilta tahoilta. Aloitetta ei myös ole mainostettu millään maksullisella tavalla. Niin ikään tähän ei kerätä eikä vastaanoteta mitään lahjoituksia.

Mikäli haluat tukea aloitetta, tee se ensisijaisesti allekirjoittamalla aloite. Tämän lisäksi voit jakaa tätä sivua ystävillesi ja asuinalueesi kansanedustajille. Kiitos tuesta!

 

 

 

Yhteydenotto

Jos haluat ottaa yhteyttä tämän kansalaisaloitteen tekijään, se onnistuu helpoiten sähköpostitse. Mikäli saapunut yhteydenotto sisältää "suurta yleisöä" kiinnostavan kysymyksen, se + vastaus julkaistaan tällä sivulla. Osoitteeseen tulleita viestejä luetaan 3-6 päivänä viikossa lokakuun 2020 alkuun asti. Tämän jälkeen osoite poistuu käytöstä. Osoite on:

kansalaisaloite@it-tykki.fi